Stage te Tienen

Zaterdag 30 oktober gaf sensei Jacques Horny een stage te Tienen. De focus lag voornamelijk op kaeshi waza. Hierbij was het belangrijk dat je overnametechnieken enkel gebruikt als je voelt dat de techniek van tori niet goed zit OF als je de techniek kunt stoppen door je te verplaatsen. Die kleine stop in de techniek moet je de kans geven om kaeshi waza uit te voeren.
Shomen uchi => irimi nage => als uke beneden is, neemt hij de hand van tori en draait eronder door, ook wel uchi kaiten sankyo omote genoemd. Een andere overname techniek is om tijdens je val tori vast te nemen rond de romp en hem over jezelf te werpen. Eeen beetje zoals tomoe nage in judo.
Yokomen uchi => shiho nage => nog voor tori de techniek kan vervolledigen stapt uke in en voert een kokyu nage uit. Deze techniek kan zowel op chudan niveau als op jodan niveau uitgevoerd worden. Dit hangt af van hoe lang je wacht met de kokyu nage.
Indien je nog langer wacht en tori je arm dus al in een shomen houding heeft, kan je die arm naar beneden brengen en overschakelen op irimi nage. Op het einde van de les moest iedereen per twee tonen wat ze geleerd hadden terwijl de rest toekeek. De volgende serie kwam aan bod: Yokomen uchi => shiho nage => overname irimi nage => overname tomoe nage.
Bij shomen uchi irimi nage werd er verwacht dat de onderarm van tori contact maakt met de bovenarm van uke om elleboogstoten te voorkomen. Bij shiho nage moest tori beide handen op het hand van uke plaatsen en niet op de onderarm. Zo controleerde je de pols, de elleboog, de schouder en het lichaam van uke.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s