Kagami Biraki 2014

Ook dit jaar was de Kagami Biraki in Halle een leuke belevenis. Maar wat wil dat nu eigenlijk zeggen?
Kagami Biraki wil letterlijk zeggen “De spiegel openen”.
Japanse legendes vertellen het verhaal van een zekere god die niet meer in de gratie was bij de andere goden door zijn ongewone wreedheid. Deze godheid werd verbannen en vond uiteindelijk een schuilplaats in een afgelegen grot waar hij een spiegel-achtig object vond. Dit object dwong hem ertoe om naar zichzelf te kijken, zijn acties moest inzien door dieper in zichzelf te kijken en een verklaring te vinden voor zijn wreedheid. Na een aantal jaar van zelfreflectie keerde de godheid terug bij de andere goden die onmiddellijk merkten dat hij grote veranderingen had ondergaan in zijn manier van doen en karakter.
De spiegel wordt hier dus als metafoor voor zelfreflectie genomen. Nadenken over je handelingen en jezelf willen verbeteren is iets wat elke mens zou moeten doen. Bij ons hebben we “de goede voornemens voor het nieuwe jaar” Dat is ook een vorm van zelfreflectie. 🙂
In Japan wordt de nieuwjaarsperiode beschouwt als één van de meest belangrijke periodes van het jaar en de Kagami Biraki valt hiermee samen. Volgens traditie wordt dit gehouden op de tweede zondag van januari en wordt dit meestal gevierd met het aanbieden van de Mochi (ronde rijstcake). De mannen bieden het aan hun harnassen en vrouwen aan hun spiegels.

Hieronder een groepsfoto van de deelnemers tijdens de stage.
1661623_10201840465866621_1515539969_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s